Tutorial Gubahan Tepak Sireh Junjung Kipas

Contoh Gubahan Sireh Junjung

Contoh Gubahan Sireh Junjung

Klik subscribe untuk simpan (future reference).tutorial sirih junjung 1 youtu.be aykvl0fsvewtutorial sirih junjung 2 youtu.be tu gdymoxl0cara. Jul 16, 2017 explore shea's board "tepak sirih junjung" on pinterest. see more ideas about wedding, wedding gifts, gift tray. 2020 jun 1 explore leny izha's board "gubahan bunga dan sirih" on pinterest. see more ideas about gubahan bunga, hiasan perkahwinan, corak krusye. Langkah langkah. 1. bahan untuk sirih junjung dulang hantaran, sirih, mawar, bekas cincin dan dawai halus. 2. ambil tiga helai daun sirih, susun berlapis dan cucuk pada dawai. susun mengelilingi dawai sehingga mendapat bentuk bulat seluas dulang hantaran. 3. ambil mawar kemudian susun mengelilingi span secara membulat. Sirih junjung. sirih junjung. sirih junjung digubah dengan pelbagai bentuk seperti bangunan atau masjid, juga berbentuk flora mengikut citrarasa penggubah. bunga bunga segar seperti mawar, dahlia dan kekwa serta lainnya akan menyerikan lagi gubahan tersebut. untuk menambah keharuman pada sirih junjung tersebut, pada kebiasaannya wangian akan.

Sireh Junjung Gubahan Bunga Perkahwinan

Sireh Junjung Gubahan Bunga Perkahwinan

Fungsi tepak sirih & sirih junjung. sudilah sepiak pembuka kata. pantun empat kerat di atas menterjemahkan betapa tingginya budi bahasa orang melayu sebelum berkata kata menyampaikan hasrat hati. masyarakat melayu yang sememangnya terkenal dengan sifat sopan santunnya yang disusuli dengan adat istiadat budaya, lahir sebagai memenuhi keperluan. Tepak sireh juga boleh diisi atau dihiasi dengan bahan bahan manisan seperti cokelat, gula gula kekacang ataupun buah buahan kering seperti kurma, kismis, tin dan sebagainya yang juga dikenali sebagai buah buahan penenang kalbu dan boleh dinikmati sebagai pemanis, sebelum perbincangan bermula. Variasi gubahan sirih. j ambangan sirih junjung merupakan satu gubahan yang unik dan indah. hasil daya kreatif penyusunan daun daun sirih yang tersisip rapi mengikut bentuk dan imaginasi pengubahnya. biarpun musim berganti zaman berlalu ia tetap menjadi lambang dan kemegahan masyarakat melayu dalam memartabatkan budaya dan adat istiadatnya.

Tutorial Gubahan Tepak & Sireh Junjung “kipas”

tutorial #sirehjunjung #gubahan. video ni mmembantu mereka yang ingin membuat gubahan sireh junjung untuk hantaran perkahwinan sesuai untuk mereka yang newbie atau ingin membuat untuk tempahan sewaan hantaran facebook : ribbonpearlbyziera instagram : ribbonpearl by ziera. majlis pertunangan melayu (malaysia) masih mengamalkan pemberian tepak sireh ketika melakukan proses lamaran. saya share cara menggubah tepak sireh bahan yg diperlukan sirih rose baby breath span basah (yg warna hijau gelap ya dan perlu dibasahkan dlu rendam) foil aluminum flower tape dulang lawati pages facebook mawar merah kreatif. gubahan hantaran sirih junjung #betelleaf #gubahanhantarantunangan #gubahanhantaransimpledanmudah jangan lupa klik like, subscribe, komen, share, dan gubahan sirih junjung menggunakan sirih asli dan bunga segar by doorgift murah batu gajah jangn lupa subscribe ye semua terima kasih. klik subscribe untuk simpan (future reference). tutorial sirih junjung 1 youtu.be aykvl0fsvew tutorial sirih junjung 2 youtu.be tu gdymoxl0 tutorial untuk gubahan sirih junjung bersama bekas cincin yang simple 2020 bertemakan warna ungu jangan lupa untuk subscribe ye !!! terima kasih gubahansirihjunjung2019 #gubahansirihjunjungtinggi #gubahansirihjunjungsegarsetinggi50cm #gubahansirihjunjungasli video sirih junjung simple dan cantik mp4. sireh junjung sireh dara sirih dara popular di musim orang kahwin. boleh je ikuti panduan membuat sirih

Related image with tutorial gubahan tepak sireh junjung kipas

Related image with tutorial gubahan tepak sireh junjung kipas